PFA investerer i datacentre i en række europæiske lande

PFA køber 20 pct. af den europæiske datacenterplatform DATA4, som har datacentre flere steder i Europa.

PFA kan nu føje en lang række europæiske datacentre til porteføljen. Det sker med et køb på 20 pct. af datacenterplatformen DATA4, som finansierer, designer, opfører og driver datacentre flere steder i Europa.

”En vigtig del af vores investeringsstrategi er at øge vores udenlandske ejendomsinvesteringer med fokus på internationale megatrends. Og her passer denne investering perfekt ind. Med investeringen kan vi få yderligere eksponering til den teknologiske udvikling og stigende datagenerering gennem ejerskab af datacentre. Markedet for datacentre er generelt præget af, at udbuddet ikke kan følge med den kraftigt stigende efterspørgsel, og derfor forventer vi også, at investeringen vil give attraktive afkast til vores kunder,” siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

DATA4-platformen driver 19 datacentre fordelt i Frankrig, Italien, Luxemburg og Spanien med en total kapacitet på 85.000 kvm netto teknisk areal og 204 MW tilgængelig strøm.

”Med denne investering bidrager vi til at realisere visionen om at placere DATA4 blandt Europas førende datacenterplatforme. DATA4 har datacentre af højeste kvalitet, som er certificeret inden for både ESG, sikkerhed og driftsstabilitet. Samtidig lægger vi som ansvarlig investor stor vægt på, at DATA4 har et betydeligt klimamæssigt fokus, hvilket bl.a. indebærer, at al den energi, som bliver brugt i datacentrene, udelukkende stammer fra vedvarende energikilder,” siger Michael Bruhn.

Med investeringen udbygger PFA sine datacenterinvesteringer, der i forvejen tæller investeringer i datacentre i Asien, Europa og USA.

Fakta om investeringen:

PFA køber 20 pct. af datacenterplatformen DATA4 af AXA. AXA IM – Real Assets agerer manager på investeringen.

DATA4-platformen er den største europæisk datacenteroperator, som i øjeblikket har datacentre i Paris, Milano og Luxemburg. Yderligere et datacenter står klart i Madrid i 2020, mens der forventes yderligere nye datacentre på nye placeringer inden for de kommende år.

Investeringerne muliggør, at DATA4-platformen udbygges med nye datacentre på både eksisterende og nye markeder.

For yderligere information

Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, 2428 4630 eller mbh@pfa.dk